Posted in Omnivorous

Chicken Rice/Arroz Con Pollo

IMG_0005

Ingredients

  • A whole chicken
  • 4 cups precooked rice
  • 1 tomato
  • 1 green chile
  • 1 onion
  • 6 garlic cloves
  • 8 sprigs of cilantro
  • 1 teaspoon of annatto
  • 1 red chili
  • 1 beer of your choice (I use Corona)
  • Olives to taste

Directions

  • Wash chicken and cut into 8 parts
  • In a medium saucepan put a gallon of water and add the chicken
  • Cut all the vegetables and add them to the pot
  • Put to cook for about 45 minutes
  • Now in another pot add 4 tablespoons of Spanish oil, add 2 cups of the chicken for every cup of rice you intend to use
  • Now add the rice and mix until uniform
  • Add the annatto
  • Add two tablespoons of salt
  • Put cooking on medium heat, stirring every so often to avoid sticking
  • After the broth is absorbed, add the beer, stir the rice, and cover
  • Let it be absorbed
  • If the rice is soft, turn off the stove and add the pieces of chicken. Add red chile and olives. Cover and after 5 minutes is ready to serve.

Ingredientes

  • Un pollo entero
  • 4 tazas de arroz precocido
  • 1 tomate
  • 1 chile verde
  • 1 cebolla
  • 6 ajos
  • 8  ramas de cilantro
  • 1  cucharadita de achote
  • 1 chile rojo
  • 1 cerveza de tu preferencia (yo uso Corona)
  • Aceitunas al gusto

Direcciones

  • Lavar el pollo y cortar en 8 partes
  • En una olla mediana poner un galon de agua y agregar el pollo
  • Cortar todos los vegetales y agregarlos a la olla
  • Poner a cocinar por  unos 45 minutos o hasta que este cocinado
  • Ahora en otra olla ańade 4 cucharadas de aceite español agrega 2 tazas de el caldo de pollo por cada taza  de arroz
  • Ahora agrega el arroz y mescla hasta que quede uniforme
  • Añade el achote
  • Agrega dos cucharadas de sal  o al gusto
  • Pon a cocinar a fuego mediano
  • Mueve con un tenedor frecuente para que bo se pegue
  • Después de que se consume el caldo agrega la cerveza remueve el arroz con el tenedor tapar y dejar que se consuma
  • Ahora probar si esta blando el arroz
  • Apaga la estufa y agregar los pedazos de pollo  el chile  rojo cortado a lo largo y las aceitunas
  • Tapar y después de 5 minutos ya esta listo para servir.
Advertisements

One thought on “Chicken Rice/Arroz Con Pollo

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s